Hier gaat het om 2 belangrijke onderwerpen:

  • Het type beursstand.
  • De verhouding van lengte-diepte van uw beursstand.

Het type beursstand.

De meeste beurzen kennen de volgende standtypes:

  • Tussen- of rijen stand (verplicht 2 zijwanden en een achterwand)
  • Hoekstand (verplicht 1 zijwand en 1 achterwand
  • Kopstand (Alleen een achterwand verplicht
  • Eilandstand (Geen verplichte wanden op de standgrenzen)

De verhouding van lengte-diepte van uw beursstand.

Het belang van het kiezen voor een bepaalde lengte-diepte verhouding wordt nog wel eens onderschat. Toch draagt een goede keuze bij aan het behalen van uw beursdoelstellingen. Een paar voorbeelden:

Hoofddoel beursdeelname Overweging lengte-diepte verhouding beursstand
Ontvangen bestaande relaties Deze gesprekken kosten vaak wat meer tijd en u wilt in alle rust kunnen praten met uw relaties. Kies daarom voor een stand met wat meer
Nieuwe contacten leggen Deze gesprekken duren vaak korter dan gesprekken met uw bestaande relaties. Met een echt heel interessante persoon wilt u best wat meer de diepte in aan een tafel wat achterin de stand maar de korte gesprekken kunnen prima meer aan het gangpad plaatsvinden, bijvoorbeeld aan een statafel of bij een demonstratiemodel van uw product. Zorg bij voorkeur voor een stand met wat meer lengte ten opzichte van de diepte.
Productdemonstratie Hier draait het er vaak om om een innovatie aan zoveel mogelijk bezoekers te tonen. Zorg er dus voor dat er zoveel mogelijk lengtemeters gangpad zijn. Daar staan uw producten én uw mensen. Aan veel diepte hebt u dan vaak niet zoveel.
Meerdere doelen Wanneer er meerdere doelen of belangen zijn, zal het een combinatie van bovenstaande moeten worden. Bedenk echter goed waar de échte prioriteit ligt.

Kijk voor het bepalen van het benodigd aantal vierkante meters standruimte eens op deze pagina